Corporate. Guvernanta corporatista. Fuziuni si achizitii.

Expertiza de inalt profesionalism dobandita de catre avocatii nostri in domeniul dreptului societar si civil, solutiile creative si practice propuse clientilor, elementele de noutate aduse in practica juridica romaneasca ne recomanda pentru o gama larga de servicii in acest domeniu de la constituirea de societati (start-up) la realizarea de tranzactii corporate complexe.

Guvernanta corporatista

Serviciile noastre acopera toate aspectele juridice aferente constituirii, desfasurarii activitatii si incetarii personalitatii juridice a unei societati (de ex. alegerea formei juridice adecvate, conditiile legale pentru desfasurarea activitatii economice vizate etc.), de la solutionarea problemelor zilnice la gasirea variantelor optime pentru indeplinirea obiectivelor strategice ale clientului.

Expertiza avocatilor nostri include:

 • Inregistrari ale societatilor/sucursalelor in Registrul Comertului;
 • Consultanta juridica cu privire la functionarea organelor statutare: alegerea sistemului de administrare, intinderea drepturilor si obligatiilor membrilor acestor organe etc.;
 • Consultanta juridica cu privire la protectia drepturilor actionarilor/asociatilor minoritari;
 • Asistenta si reprezentare in cadrul sedintelor organelor statutare (adunari generale ale asociatilor/actionarilor, consiliu de administratie etc.);
 • Schimbare sediu social in acelasi judet sau in altul;
 • Redactare contracte de administrare, de management etc.;
 • Cesiune de parti sociale/actiuni;
 • Revocari/numiri aferente organelor societare (administratori, membri ai consiliului de supraveghere, directorat, cenzori, auditori etc.);
 • Deschideri si inchideri de sedii secundare;
 • Reduceri/majorari de capital social; consultanta juridica cu privire la remedierea activului net negativ;
 • Transformari ale formei juridice societare;
 • Suspendare temporara/reluare a activitatii;
 • Dizolvari si lichidari;
 • Consultanta juridica cu privire la aspecte de drept societar acordata unor institutii bancare, furnizorului postal de serviciu universal, unui important jucator pe piata fondurilor de pensii private etc..

 De asemenea, avocatii nostri detin expertiza aferenta obtinerii autorizatiilor/licentelor/avizelor necesare desfasurarii activitatii in diverse sectoare de activitate.

Fuziuni si achizitii

Avocatii nostri detin o experienta semnificativa in proiecte de fuziuni si achizitii, apreciata de beneficiarii serviciilor juridice. Atentia la detaliile proiectelor precum si la flexibilitatea interpretarii textelor legislative, rigurozitatea in eficientizarea costurilor si a timpului alocat proiectului de catre client, intelegerea obiectivelor acestuia au condus la obtinerea unor rezultate remarcabile in aceasta arie. Avocatii din cadrul societatii noastre au asistat si consiliat societati atat in faza premergatoare derularii proiectului, asigurand din punct de vedere legal desfasurarea proiectului, cat si in faza post-finalizare a proiectului, integrand operatiunea realizata in activitatea societatii.

Serviciile aferente acestei arii includ structurarea tranzactiilor, intocmirea raportului de due diligence legal, emiterea de opinii legale cu privire la alternativele identificate pentru realizarea tranzactiei, asistenta la alegerea alternativei optime din punct de vedere legal, etapizarea proiectului avand in vedere si celelalte domenii implicate (financiar, contabil etc.), asistenta si reprezentarea la negocieri, redactarea si revizuirea documentelor aferente proiectului, asistenta si reprezentarea la semnarea acestora si in fata autoritatilor competente, asistenta, reprezentare si consultanta post- finalizare proiect.